Cum este trecerea frontierei cu mașina

Din ce în ce grazhdaneRumyniyaotpravlyayutsya în afara țării de origine, atunci când călătoresc cu mașina. La o călătorie de mult așteptat a fost plăcut și a plecat fără surprize neplăcute, trebuie să se pregătească temeinic pentru ea. Ce ar trebui să acorde o atenție să treacă frontiera cu mașina nu devine o mare problemă?România se învecinează cu multe țări. În unele dintre ele intrarea este posibilă numai cu o viză (UE), vizitarea altor țări este o frontieră oficială de trecere (CSI), iar unele de intrare este asociat cu cerințe suplimentare (de exemplu, China).

Dacă trebuie să treacă frontiera de stat a Ucrainei, sau vei ajunge la granița estonă, înarmați cu informații, ce documente sunt necesare pentru intrarea într-o anumită țară.

Cum este trecerea frontierei cu mașina

timp birocratic

Condiții de inspecție vamale și de intrare în țările vecine, în mare parte similare și conțin termeni și condiții standard. În plus față de documentele pe care trebuie să le ateste identitatea lor, trebuie să pregătească o serie de documente pentru a vehiculului.

Călătorește în străinătate în mașina lui:

La granița conducătorilor auto trec trei etape de verificare.

 1. Pașaport de control:
  • pașaport intern sau un pașaport cu viză (UE);
  • asigurare medicală;
  • conducător auto intern licență sau OLF lui;
  • documente pentru copil;
  • documente pentru animale;
  • confirmarea rezervării de hotel.
 2. Inspecția de vehicule:
  • certificatul de înmatriculare a vehiculului;
  • de asigurare „Carte Verde“;
  • inspecția tehnică a autovehiculelor.
 3. Controlul vamal.

Cum este trecerea frontierei cu mașina

permis de conducere

Deoarece permisul de conducere românesc nu este o organizație internațională, pentru a călători în UE este necesar să se emită un IDP.

de asigurare auto

Trecerea frontierei de stat cu mașina este posibilă numai cu asigurare. În România, vehiculul poate fi asigurat sau de asigurare obligatorie RCA, care asigură conducătorului auto, sau un casco voluntar, care asigură vehicule. Primul tip de asigurare necesară și în afara țării noastre, dar CTP produs în România, în țările UE și unele țări din CSI nu este validă. De aceea, înainte de a merge să cumpere de asigurare pentru cei care călătoresc pe o mașină personală - greencard.

Verificați pe masina prin procură

Procura certificat de un notar pentru dreptul de conducere cu referire la „rezerva dreptul de a călători în străinătate“, trebuie să aveți dacă mergeți cu mașina, proprietarul care a rămas în România. Procura trebuie să fie traduse în limba oficială a țării în care conduci. Dacă proprietarul merge cu tine, puterea de avocat și nu se poate face.

Călătoria cu mașina în străinătate

Principalele puncte care ar trebui să acorde o atenție la trecerea frontierei în mașina lui:

Trecerea frontierei de la vehiculele oficiale nu sunt prea diferite de dacă sunteți călătoresc în țările UE sau călătoresc în statele prietenoase.

În orice caz, un plus față de principalele documente pentru mașină și un IDP, trebuie să aibă un certificat de înmatriculare a mașinii și o putere de titular avocat al unei persoane juridice. In plus, apuca o scrisoare de trăsură, date de produs, certificat de călătorie și „Cartea Verde“.

Reguli generale de intrare-ieșire din țară cu mașina

Pentru a facilita majoritatea șoferilor de trecere a frontierei sunt marcate cu două culori:

 1. Red - pentru conducătorii auto care au bunuri supuse taxelor vamale, accize sau permis special este necesar.
 2. Verde - pentru conducătorii auto care nu au bunuri și totul este în limitele cantitative și valorice, pentru uz personal sau pentru comenzi private.

La intrarea bariera este necesar să se prezinte documentele, după ce lipsește unitatea de până la punctul de control în sine, lasa masina pentru controlul pașapoartelor. După finalizarea cu succes ajungi la teritoriu neutru, și pentru a muta în direcția unei alte țări.

Cum se comporta pe drumurile din Europa:

Când a ajuns la punctul de control vamal pe de altă parte, de asemenea, necesitatea de a opri masina si du-te la inspecția pașaport toate documentele la PPC fereastra. La finalizarea procedurilor necesare și a deschide Turnpike, puteți trece pe teritoriul altei țări.

Înapoi pentru a reveni la territoriyuRumyniyamozhno cam la fel, cu singura diferență fiind că ofițerul vamal va examina tot ceea ce aduce.

Trecerea frontierei cu țările UE

România se învecinează cu mai multe țări ale lumii. inclusiv Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia. Dacă doriți să călătorească în Europa, trecerea frontierei de stat eston, precum și alte țări din UE are loc pe normele standard.

Apropo, astăzi este posibil să plece din România, cu mașina lui în tren. Comunicare directă leagă Moscova și București la Helsinki (Finlanda).

În Norvegia cu mașina

Cum este trecerea frontierei cu mașina

Operează un organ vamal internațional post „Ss“, care este situat la 230 km de Murmansk.

țările baltice

de frontieră rusă-estonă

La trecerea frontierei estonă pe toate cele trei puncte de control (Kunichina Mountain - Koidula, Ivangorod - Narva, Shumilkino - Luhamaa) acționează sistemul de rezervare coadă.

de frontieră rusă-LetonăIntersecția frontiera letonă este posibilă prin intermediul unuia dintre cei 4 GB: Brunishevo - Pededze (din capitala de nord), Ludonka - Vientuli, Ubylinka - Grebneva (în Pskov), Burachki - Terehova (de la Moscova).

În Lituania, puteți ajunge acolo cu mașina prin tranziție multilaterală a sovietic - Panemune, ocean - Nida, Border - Ramonishkyay, Chernyshevskoye - Kybartai.

tranziție finlandeză

Intersecția a frontierei finlandeze este posibil, pe unul dintre elementele, dintre care principalele sunt situate în sud-estul Finlandei: Imatra, Vaalimaa - Torfyanovka, Nuijamaa - merișoare de munte. Pentru mai multe grazhdanRumyniyai Finlanda a deschis mai mult de 15 de pasaje.

Cum se ajunge în Polonia cu mașina

Cum este trecerea frontierei cu mașina

Pentru a trece granița polono-rus de stat cu mașina, există patru puncte de control, care sunt situate în regiunea Kaliningrad. Primul dintre acestea este un serviciu de feribot între portul polonez Gdynia și Kaliningrad, a doua este pe drum №51 prin panoul de control în Bezledy, celelalte două sunt în Gronowo și Grzechotki.

Trecerea frontierei cu Asia Centrală

Călătorie printr-o mare parte din Asia Centrală și România au nevoie de vize (cu excepția Kazahstan), care este adesea emis imediat la intrarea în punctul de control.

Masina de trecere acolo cu astfel de țări:

 • China (într-adevăr este îngreunată de cerințele birocratice);
 • Mongolia;
 • Kazahstan.

de frontieră rusă-chineză

Cum este trecerea frontierei cu mașina

În prezent, există două puncte de trecere, prin care vă puteți conduce propria mașină:

 • pentru a obține o viză;
 • sunt de acord asupra traseului și locul de a petrece noaptea;
 • Numerele din România pentru a obține un număr chinez pe masina;
 • să emită importul temporar al mașinii;
 • obține dreptul chinez (internațional nu se aplică);
 • treci vehicul de inspecție.

Încearcă să intre în China, cu propria mașină fără documentele menționate mai sus sunt disponibile doar pentru Manciuria.

frontieră Mongolia-Rusia

Cum este trecerea frontierei cu mașina

Rusă frontiera de stat cross-mongolă poate fi una dintre cele 8 intersecții rutiere. Pentru resortisanții țărilor terțe care tranzițiile de bază numai 2: Tashanta - Tsagaan Nuur și Kyakhta - Altanbulag. Pentru locuitorii din România și Mongolia a oferit mai multe și PPC de Mondy - Hanh.

La unele intersecții care trec granița cu masina pe partea română va solicita plata taxei locale pentru înregistrarea documentelor și tratament ambulanță. Partea mongolă impune plata taxei pentru transport și asigurare.

Pentru a intra pe teritoriul Mongoliei, trebuie să aveți următoarele documente:

 • permisul de conducere internaționale;
 • autorizație, într-un astfel de caz, informațiile vehiculului înscrise în declarația vamală.

În Mongolia, este dificil de a cumpăra benzină AI-98, deci ar trebui să limiteze călătorie cu mașina, motorul care funcționează pe benzină acest lucru.

Kazahă rus-frontieră

Cum este trecerea frontierei cu mașina

Principalele puncte de trecere a frontierei rutiere sunt: ​​Zhanaul (pe drumul de la Atyrau la Astrahan), care transportă (Uralsk - Saratov), ​​Mashtakov (Uralsk - Samara), Zhaisan (Aktobe - Orenburg) Podgorodka (Kostanay - Chelyabinsk) Roslavka (tranzit internațional între Omsk și Petropavlovsk-Kamchatsky). Există mai multe tranziții bilaterale între Rumyniyanami și kazahi.

La trecerea frontierei de stat cu Kazahstanul cu mașina trebuie să aveți următoarele documente:

 • foaia interioară;
 • certificat de naștere care confirmă cetățenia română pentru copii;
 • dreptul de a conduce;
 • inspecție tehnică;
 • de asigurare;
 • un certificat medical;
 • un document care confirmă calitatea de proprietar al mașinii;
 • autocolant RUS;
 • cu motor de asigurare de răspundere civilă auto în Kazahstan.

Cu privire la problema de frontieră și necesitatea de a completa actele:

 • carte de imigrare;
 • declarația vamală;
 • certificat de import temporar al vehiculului.

Intersecția frontierelor cu țările CSI

Granițele dintre majoritatea țărilor care au făcut parte din URSS, pot fi caracterizate ca fiind condiționate. Pentru grazhdanRumyniyane au nevoie de vize pentru a captura suficient cu un pașaport intern.

Cu toate acestea, astfel de tranziții sunt de multe ori se confruntă cu probleme mai grave decât frontiera de stat cu UE din cauza birocrației, calitatea drumurilor, blocajele de trafic la vamă și luare de mită. Prin urmare, Rumyniyane preferă, dacă este posibil pentru a ocoli tranzițiilor cu țările CSI, în special în granițele vestice.

de frontieră rusă-ucraineană

Cum este trecerea frontierei cu mașina

Din păcate, la granița cu Ucraina nu este locul ideal pentru a le trece în mașina lui. Cea mai mare problemă pentru intrarea în Ucraina cu mașina sunt cozi la punctele de trecere a frontierei și drumuri proaste.

Vamale România - Ucraina pe masina deschis numai la punctele de trecere a frontierei. Există doar câteva, sunt: ​​Graivoron - Veale. Pysarivka, Goptivka, Shebekino, Sands, Valuyki - Demin, Kantemirovka - Markovka, Krasnodon si Volosin Awilo-Uspenka, Novoazovsk.

Lista documentelor necesare:

 • certificatul de înmatriculare a vehiculului și numărul de înmatriculare cu alfabetul latin;
 • permis de conducere, care trebuie să îndeplinească cerințele Convenției privind traficul rutier;
 • de asigurare;
 • RUS marca pe masina, cerința de ceea ce este în reglementările din Ucraina.

Trecerea frontierei de stat pe masina oficiala posibil în cazul în care puterea notariale sau a documentelor de călătorie cu foaie de traseu.

Pentru trecerea frontierei ucrainene se va potrivi cu ambele versiuni ale permise de conducere, care sunt emise în România, precum și un permis de conducere internațional. de asigurare a mașinii este posibil, fie prin achiziționarea politicii ucrainene, sau prin achiziționarea certificatului „Carte Verde“.

Cerințele privind frontiera pentru a arăta: pașaportul vehiculului, un certificat de examinare medicală a conducătorului auto, un card de înregistrare temporară sau un certificat pentru umbrire - nu legitim.

Mașină în Belarus

Cum este trecerea frontierei cu mașina

Intersecția a frontierei din Belarus nu ar trebui să cauzeze nuanțe neașteptate, dacă urmați regulile de bază ale vamale. În Belarus, pentru pasionații de automobile, există trei tipuri de puncte de control, inclusiv:

 • A - International;
 • B - Interstate (România - Belarus);
 • B - simplificată (zona de frontieră).

Ca și în toate țările CSI pentru intrarea în Belarus de Rumyniyanam auto nu au nevoie de viză, este suficient să se prezinte un pașaport intern. Pentru trecerea frontierei din Belarus cu mașina trebuie să aveți:

 • de asigurare auto;
 • pașaport tehnic.

Georgia, Abhazia, Osetia de Sud

Traversați granița cu Georgia cu mașina, cu un permis de conducere și certificatul de mijloace de înregistrare. Nu există taxe suplimentare, inclusiv de asigurare facultativă.

Cum este trecerea frontierei cu mașina

Ordinea de intrare în Abhazia și Osetia de Sud este același, cu excepția taxelor unice suplimentare pentru stabilirea de contabilitate temporară.

puncte de control de frontieră din România cu Georgia patru: "Ninoțminda", "Sadakhlo", "Ahkerpi" și "Guguti". În Abhazia poate fi atins printr-un punct de „Psou“ din Osetia de Sud - „Rock“

Reguli de trecere a frontierei cu mașina pe scară largă - treci pașaport și de control vamal și inspecția vehiculului.