infarct miocardic

infarct miocardic. boli cardiovasculare acute caracterizata prin moartea (necroza) a structurilor celulare în una sau mai multe regiuni ale muschiului inimii, ca urmare a încălcării circulației coronariene.Principalul simptom al infarctului miocardic acut este o durere brusc în creștere foarte severă în spatele sternului, cel puțin - alte site-uri, persistă după terminarea exercițiului și luând nitroglicerină. În unele cazuri, durerea poate fi aproape absentă sau foarte ușoară. Adesea, durerea este însoțită de slăbiciune generală, greață, frica de moarte, de multe ori duce la anomalii ale ritmului cardiac. Durata de atac durerii - de la 20-30 minute până la câteva ore.

Motivul în procesele necrotice miocardic este lung (peste 20 de minute) ischemie miocardică - .. Anoxia asociată cu restricție bruscă a alimentării cu sânge, de exemplu infarct miocardic este o consecință a bolii coronariene. În cele mai multe cazuri, infarct miocardic se dezvoltă în trunchiul aterosclerozei stenoză a arterelor coronare. Cauza imediată perturbare severă a fluxului sanguin care duce la infarct miocardic este adesea tromboză (blocaj) sau spasme lung arterelor coronare majore care apare în plăcile aterosclerotice. Adesea, apariția infarctului miocardic precedată de o perioadă de precursori, așa-numitele PIS: tranziția de la stabil la angina instabila, care se reflectă în consolidarea și atacuri de cord și schimbarea caracterului lor. Importanța în diagnosticul diferențial al infarctului miocardic au modificări ECG.

infarct miocardic - o boala periculoasa care ameninta viata pacientului. Tratamentul pacienților cu infarct miocardic, în fiecare caz, necesită o abordare individuală, respectiv, a pacientului și caracteristicile bolii. Severitatea atac de cord, probabilitatea morții este în mare măsură determinată de complicațiile care apar în primele ore și zile ale bolii, și anume - insuficiență circulatorie acută, aritmii cardiace si conductie.Printre decedați de la 70% infarct mor în primele 6 ore ale bolii. Prin urmare, cât de repede pacientul va primi îngrijiri medicale de înaltă calificare și va fi internat in spital depinde de viață și prognosticul bolii sale. În cazul în care tratamentul în timp util și adecvat este posibil să se limiteze extinderea zonei necrotice și pentru a face față cu complicații ale bolii în faza acută trece subacut, starea pacientului îmbunătățit în mod semnificativ. În această perioadă există o resorbție treptată și substituția cardiomiocitelor moarte porțiunii necrotice a țesutului conjunctiv începe să se formeze cicatrice. perioada postinfarct - timpul de necroză completă cicatrici focale. Pe parcursul acestei perioade, dispozitivul sistemului cardiovascular la noile condiții de funcționare, datorită închiderii intervalului predeterminat al activității contractile a miocardului. În această perioadă sunt metode deosebit de importante de reabilitare (înlocuire) terapie, inclusiv, dar efectele nu medicamente, o creștere în timp util și treptată a activității fizice (inclusiv fizioterapie), adaptarea psihologică a pacientului și a ocupării forței de muncă durabile. Aproximativ 80% din infarct miocardic a reveni la locul de muncă anterior.

insuficiență cardiacă

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială, contracte musculare cardiace cu mare efort, pentru a depăși rezistența suplimentară. Ca urmare a unor sarcini grele constante, ca orice alt muschi, inima se ingroasa treptat și devine tot mai mult. De-a lungul timpului, dimensiunea crește inima, astfel încât acesta nu mai poate pompa sange in mod normal. Deci, în curs de dezvoltare insuficienta cardiaca.

Cel mai caracteristic simptom al insuficienței cardiace - scurtarea respirației. În primul rând, ea apare doar în timpul exercițiului. O progresie a bolii într-o poziție liniștită. Motivul este că, atunci când vasele de sange inima slabit sunt umplute cu sânge. Ca rezultat, lumina (care au de fapt greutate mică), sânge debordant cresc în mod semnificativ și mușchii grele ale căilor respiratorii este mult mai dificil de a împinge și trage aerul.

Simptomele caracteristice de insuficiență cardiacă:

 • umflarea picioarelor;
 • ficat mărit;
 • icter;
 • murmur cardiac;
 • abdomen balonat;
 • membrele reci și umede;
 • urinarea slab.

Pentru tratamentul insuficienței cardiace, de regulă, sunt numiți de următoarele medicamente:

 • inhibitori ai ECA;
 • diuretice;
 • vasodilatatoare;
 • digitalice.
 • reduce consumul de lichide;
 • reducerea consumului de sare;
 • reduce efortul fizic;
 • dacă este necesar, pentru a normaliza greutatea corporală.

INSUFICIENTA. stare patologică, care interferează cu funcția de pompare a inimii, și nu poate face față cu sarcina împotriva lui.