rosturilor de constructie dispozitiv în timpul betonării

betonarea continuă oferind în același timp cea mai bună calitate de construcție, dar din motive tehnologice și organizatorice, nu este întotdeauna posibil, astfel încât formarea rosturilor de construcție este inevitabilă.Lucrătorii numit plan comun cusătură între solidificate și nou (întărire compuși) din beton formate datorită întreruperii betonarea. cusătură de lucru este format în acest caz, atunci când straturile ulterioare sunt stabilite pe amestecul de beton straturi anterioare complet întărit. Acest lucru apare de obicei atunci când o pauză în betonarea este de 5-7 ore sau mai mult.

Valoarea betonul nou la ambreiajul vechi este semnificativ mai mic decât monolitul. Prin urmare, cusătura de lucru diferit de beton monolit nu numai puterea, ci și alte caracteristici: este mai puțin rezistent, permeabil, etc. Mai mult, îmbinări de construcții executate fără grijă afectează aspectul construcției, și, uneori, intreaga fatada ...

Pentru a reduce impactul negativ al rosturilor de construcție în structura este necesară: în primul rând, pentru a le plasa în pământ, rezistența structurală și cel mai puțin amenințătoare, astfel încât acestea să nu afecteze aspectul structurii; pe de altă parte, a permis rosturilor de construcție doar proiectate structural; În al treilea rând, aceste articulații înainte de punerea în stare proaspătă de beton trebuie să se ocupe în mod corespunzător.Design constructiva a rosturilor de construcție depinde de tipul de construcție, dimensiune și armare. Pentru formarea îmbinărilor din dale montate plăci, panouri plane sau panouri cu o margine. Ledge face pentru a extinde linia de coasere transversală, ceea ce mărește rezistența durabilitate și apă. Cu același scop în pereții rosturile verticale satisfăcute tip parolat sau pieptene, și uneori cu instalarea benzilor metalice ondulate. Pentru mascare cusături orizontale pe suprafețele exterioare ale pereților aranjați cu muchii sau caneluri.

Inainte de betonul proaspăt de la suprafața cusăturii este îndepărtată straturi neconsolidate de tort din beton si ciment se curata de murdăria și resturile. Dacă suprafața cordonului durificat beton neted, dălți sale crestătură, lăudărosului sau folosind un jackhammer urmată de clătire și suflare cu aer comprimat.

În mod direct, înainte de stabilire a noua suprafață comună de beton trebuie umezită și se pune un strat de soluție de grăsime pe același ciment ca betonul principal. Toate acestea contribuie la rezistența ridicată și rezistența la apă a sudurii.