Pregătirea pentru școală este tot ce trebuie să știți părinții copiilor de vârstă preșcolară, bebinka

Atunci când un copil devine doshkolenkom, părinții au multe întrebări. Că copilul ar trebui să știe și să poată să participe, dacă este necesar podgotovishku, pentru ceea ce ar trebui să plătească școala, dar din ceea ce se poate renunța la cheltuieli - toate acestea și multe altele descriu în articolul nostru.Pregătirea pentru școală este tot ce trebuie să știți părinții copiilor de vârstă preșcolară, bebinka

În același timp, este necesar să se înțeleagă că mintea copilului nu este gata pentru sarcini grele, asa ca nu supraîncărcați educația copiilor și dezvoltarea timpurie. Drama Club, club de fotografie, horkruzhok - ne cântăm vânătoarea: nu este vorba despre copii de vârstă preșcolară, pentru programele lor de dezvoltare trebuie să fie mai iertători. Și cum le va pune în aplicare, este de până la tine - va învăța elementele de bază le scrie în dezvoltarea clubului și are o mare speranță pentru grădiniță.

În același timp, există trei piloni pe care se sprijină succesul copilului în școală - memorie dezvoltat, limba și abilitățile motorii fine ale mâinilor. Aici ar trebui să se acorde o atenție specială. Memorati versete cu un copil. conversație mai lungă cu el, motivat de poveștile cu propuneri comune, împreună, trage, picta, colecta un designer de bine, dar cel puțin itera peste linte pentru dezvoltarea motorie.

Pregătirea pentru școală este tot ce trebuie să știți părinții copiilor de vârstă preșcolară, bebinka

Din nou, în unele școli, cum ar fi dezinformarea părinți, spunând că pentru admiterea la școala lor, o necesitate este o vizită la podgotovishki lor - cursuri de pregătire. Nu, merge la școală copil preșcolar, și mai ales un anumit, nu este o condiție pentru înscrierea într-o instituție de învățământ.

Școala prescolar nu este obligat să participe

Dar este o mare oportunitate de a se obișnuiască viitorilor studenți la probleme organizatorice: ceea ce, în orice mod, dar rutina școlii, apeluri, și poate chiar întâlni cu colegii de clasă viitoare. Podgotovishka - aceasta este o etapă de adaptare minunată.

preschooler Școala - un serviciu plătit, iar părinții ar trebui să țină cont de faptul că trebuie să fie introduse într-un contract de servicii educaționale, în care toate nuanțele organizatorice, lista claselor, valoarea lor va fi înregistrată, etc.

Înainte de copilul dumneavoastră va fi purtător mândru de cunoștințe „student“, trebuie să treacă prin două etape.

aplicarea

Există instituții de învățământ, pentru care suprafața fixă ​​a întregului oraș, de regulă, gimnazii și licee. Primirea acestora depinde și de viteza de aplicare, în primul val.depozit

În termen de trei zile lucrătoare de la înscriere trebuie să prezinte un pachet de documente într-o școală:

o declarație de admitere a copilului (pe care le va avea deja);
original și copie a certificatului de naștere;
original și fotocopie a certificatului de înregistrare la locul de reședință al copilului pe teritoriul atribuit școlii (dacă voi în școală rezidențială fix);
pașaportul unuia dintre părinți (sau persoanele care le substitui).

Pregătirea pentru școală este tot ce trebuie să știți părinții copiilor de vârstă preșcolară, bebinka

Școala primară nu poate fi mai mult de 21 de ore de formare pe săptămână. În această săptămână de lucru de cinci zile. În școli și licee din curriculum-ul de formare este întotdeauna mai mult ca shestidnevku atrage după sine. Cu excepția clasa 1, în cazul în care toate cele cinci zile.

În prima clasa întotdeauna de cinci zile, nu mai mult de 21 de ore academice

Școlile de stat finanțează cinci ore pe săptămână de programe educaționale suplimentare. Dar ele sunt opționale, adică pentru a vizita nu este necesar. Și dacă credeți că copilul dumneavoastră nu are nevoie de ele, să le prezinte nimeni nu poate.

școală extracurricular pentru a participa nu este obligatorie

Ar trebui să arate ca, în cazul în care și de la cine să cumpere, etc. - acesta este un alt subiect controversat de școală. Răspuns. Forma ar trebui să arate ca și elevii. decide la școală. Dar întrebarea este de unde să-l ia, este la latitudinea părinților. Puteți să-l cumpere, să ia pe cineva sau chiar coase pe cont propriu, atâta timp cât acesta este în concordanță cu conceptul general al școlii. Și nimeni nu te poate forța să cumpere o formă dintr-un anumit furnizor, chiar și în cazul în care întreaga clasă a decis să cumpere acolo.

Școala are dreptul de a furniza servicii educaționale suplimentare pe bază de comision. În acest caz, trebuie să fie în mod necesar un acord. Dar forțat să „donații voluntare“ nimeni nu are dreptul de părinți. Această întrebare este complet până la tine: există o dorință de a ajuta la școală financiar - pentru a ajuta, nu - nu ajuta. Și valoarea donațiilor -, de asemenea, o chestiune de pur personale. În cazul în care școala este, de fapt, gradinita, surprinde o anumită sumă, sau chiar mai rău - să-i prescrie o chitanță de plată, acesta poate fi deja văzut ca constrângere. Iar dacă se confruntă cu cazuri de șantaj în școală (grădiniță) trebuie să contacteze biroul procurorului.

O sumă fixă ​​de donații voluntare, exact așa cum se prevede în chitanța de plată poate fi considerată extorcare de fonduri

Pregătirea pentru școală este tot ce trebuie să știți părinții copiilor de vârstă preșcolară, bebinka

În Samara, există două tipuri de rechizite școlare - plătite și privilegiate. Al doilea este destinat copiilor care se află în situații dificile.

Este demn de remarcat faptul că costul de mese calde plătite este foarte democratic - Samara variază de la 50 la 70 de ruble. pe zi.

Costul unei mese calde plătite în Samara școli variază de la 50 la 70 de ruble. o zi

Nu toți părinții au posibilitatea de a ridica copilul imediat după școală, și să abordeze această problemă în multe școli organizate prodlenki. nu se va percepe taxa pentru o astfel de îngrijire a copiilor cu părinții, dar mâncarea va trebui să plătească.

Prodlenki trebuie să fie în cazul în care școala are posibilitatea de a organiza formare în schimbul doi, spațiul liber și cel puțin 25 de cereri din partea părinților pentru o vizită. Dacă este posibil, la instituția de învățământ și există un număr suficient de părinți care doresc să utilizeze serviciul, refuzul prodlenki organizației de la școală este ilegală. În astfel de cazuri, ar trebui să fie raportate la Ministerul Educației.

Articole similare: