PC dispozitive periferice, Planet calculator

calculatoarele personale moderne au de obicei la dispoziție o varietate de dispozitive periferice.

Periferice - sunt dispozitive suplimentare și suplimentare care se conectează la un PC pentru a extinde funcționalitatea.Luați în considerare unele dintre dispozitivele periferice.

Imprimanta (imprimare - imprimare) - un dispozitiv pentru imprimarea de texte și informații grafice. Imprimante, de obicei, funcționează cu hârtie A4 sau A3. Cele mai frecvente imprimante laser și cu jet de cerneală de astăzi, imprimante matriciale sunt deja produse.

În matrice imprimante capului de imprimare a constat dintr-un număr de ace metalice subțiri, care, atunci când se deplasează de-a lungul unei linii, la momentul potrivit barate, banda cu cerneală, asigurând astfel formarea caracterelor și imagini. dot matrice imprimante au o viteză mică și de calitate a imprimării.

Cerneala cu jet de cerneală sub presiune este evacuat din orificii (duze) în capul de imprimare și apoi se lipește de hârtie. În această imagine formarea are loc, așa cum au fost de puncte separate - „blots“. imprimante cu jet de cerneală sunt caracterizate prin costul ridicat al consumabilelor.Imprimante laser, fascicul laser care rulează pe tambur, electrifiante-l, și atrage cu tambur electrificată particulelor de vopsea uscată, iar apoi imaginea este transferată de pe tamburul la hârtie. Apoi, foaia de hârtie trece prin rola de căldură și colorantul termic este fixat pe hârtie. imprimante laser au o viteză de imprimare și de o calitate superioară.

Plotter (plotter) - un dispozitiv pentru a afișa desene mari de hartie, desene și alte informații grafice. Plotter pot afișa informații grafice pe hârtie de format A2 și mai mult. Structural, acesta poate fi utilizat, sau rola tambur de hârtie sau o placă orizontală.

Scanner (scaner) - un dispozitiv care permite să intre în grafica pe calculator. Scanerul atunci când se deplasează imaginea (foaie de text, imagine, figura) transformă imaginea într-un format numeric, și îl afișează pe ecran. Apoi, aceste informații pot fi procesate de un computer.

Mouse-ul (mouse-ul) - un dispozitiv care facilitează intrarea de informații într-un calculator.

Principalul indicator pentru unitatea CD-ROM - este viteza de citire de informații de pe CD-ul.

Spre deosebire de unitatea CD-ROM discuri DVD pot fi folosite pentru ambele suprafețe. Mai mult decât atât, tehnologia vă permite să înregistrați pe fiecare parte a două straturi de date.