Măsurarea tensiunii arteriale și video, cum să se măsoare tensiunii arteriale la domiciliu

Măsurarea tensiunii arteriale și video, cum să se măsoare tensiunii arteriale la domiciliu
Măsurarea tensiunii arteriale - o procedura destul de simplu, care este ușor de realizat la domiciliu. Singurul dispozitiv pe care veți avea nevoie - un tensiometru (în limbajul comun - tensiometru). Chiar înainte de măsurarea tensiunii arteriale, rețineți că nu există stabilită o dată pentru totdeauna standard unificat, și mult depinde de factori, cum ar fi schimbările legate de vârstă, în special corpul sănătății individuale și de ansamblu.Cum de a măsura tensiometru tensiunii arteriale

Tensiunea arterială (BP) - presiunea dezvoltată de sânge în artere, un indicator cheie al sistemului cardiovascular în ansamblu. Stabilitatea homeostaziei tensiunii arteriale este susținută de mai multe mecanisme. Presiunea maximă în timpul sistolei se numește tensiunii arteriale sistolice, minimă în timpul diastolei - diastolică, presiunea pulsului este diferența dintre ele. La om, a tensiunii arteriale testat, de obicei, folosind un tensiometru (tensiometru), deci este exprimată în milimetri coloană de mercur (în prezent, există multe variante de dispozitive pentru determinarea tensiunii arteriale). Pentru a măsura tensiunea arterială treimea inferioară a umărului înfășurat aparat manșetă din cauciuc gonflabil în care este pompat aer. Pentru aerisire este deci posibilă reglarea presiunii la orice nivel și să-l măsoare cu ajutorul unui tensiometru, cuplat cu manșetă.Cum se măsoară tensiunea arterială pentru a obține cele mai exacte lectură?

Înainte de a măsura tensiunea arterială la domiciliu, aveți nevoie de cel puțin cinci minute de odihnă. 30 de minute înainte de procedura nu trebuie să mănânce sau de a exercita, bea cafea, bea alcool, fum. Când măsurarea este mai bine să se așeze, sprijinindu-se pe spate în scaun, picioarele ar trebui să fie pe podea, pentru o parte trebuie subliniat, de pre-gol vezica urinara. Marginea inferioară a aparatului manșetei trebuie să fie 2-2,5 cm deasupra cotului, montate în stetoscop fosa antecubitală în zona de trecere a arterei brahiale. Aerul este pompat în manșeta până la 30 mm Hg. Art. deasupra dispariția pulsului radial, atunci aerul este evacuat lent. Apariția sunetului indică faptul tensiunii arteriale sistolice, momentul dispariției sunetelor corespunde presiunii diastolice.

Presiunea trebuie măsurată de două ori la intervale de 2-3 minute, apoi se calculează valoarea medie.

tensiunii arteriale Noma la om, de-a lungul veacurilor

Tensiunea arterială variază în funcție de norma de vârstă: indicatori de om în vârstă de 20 de ani, sunt diferite de figuri, de exemplu, cincizeci de ani.

Un bărbat în vârstă de 20 la 40 de ani, rata tensiunii arteriale (sistolică) este de 100-120 mm Hg. Art. diastolice - 70-80 mm Hg. Art.

Fiecare persoană în vârstă de peste 40 de ani ar trebui să măsoare în mod regulat tensiunea arterială. La vârsta de 40 până la 50 ani - de 2-3 ori pe săptămână, de la 50 la 70 de ani - de zi cu zi, de peste 70 de ani - de 2-3 ori pe zi. Tensiunea arterială trebuie măsurată în același timp, de preferință dimineața după dormit în 15-16 ore și 20-22 ore.

Fluctuațiile în fluxul sanguin asociat cu sistola și diastola, creând un val de puls. Ritmul cardiac (puls) la un adult în repaus este între 60 și 80 de bătăi pe minut. Pulsul investigat prin simpla palparea arterei radiale în încheietura mâinii, în același timp să acorde o atenție la ritmul cardiac, ritmul (ritmică, antiaritmic), înălțimea (mare, mic), tensiunea (tare, moale). Rata pulsului depinde de starea fizică și emoțională a muncii, înălțimea - a tensiunii de accident vascular cerebral volum - asupra tensiunii arteriale.

Volumul total de sânge în vasele sanguine la bărbați medii 75-77 ml / kg greutate corporală (aproximativ 5,4 L), femele - 65 ml / kg (aproximativ 4,5 L). La adulți, doar aproximativ 9% din sânge este în vasele circulației pulmonare, aproximativ 84% - în vasele din circulația sistemică, și aproximativ 7% - în cavitățile inimii.