Format rapidă și completă

Format rapidă și completă

Pentru a formata unitatea printr-un conductor pornind de la Windows 7, puteți alege două opțiuni - Fast (compensare cuprinsului) și un format complet:

Format rapidă și completă

Nu este clar ce diferențele dintre ele - trebuie să înțelegem acest lucru. Pentru a începe cu - definirea formatului:Formatarea - un proces care este sozdaniiglavnoy boot record de masă razdelovi (sau) sistem de structuri pustoyfaylovoy ustanovkezagruzochnogo sektorai acțiuni similare, care au ca rezultat posibilitatea de a utiliza sistemedlya purtător voperatsionnoy stocarea programelor și datelor.

După cum puteți vedea, cu privire la ștergerea datelor nu există un cuvânt - de fapt doar format permite sistemului să funcționeze corect cu discul și datele de pe acesta. Un exemplu de format fără a îndepărta datele pot fi luate în considerare pentru a schimba sistemul de fișiere HFS + pe iOS firmware cu FPP 10.3 - sistem de fișiere schimbat, dar toate datele sunt lăsate pe loc. Dar este mai degrabă o excepție - de obicei, în cadrul procesului de formatare implică curățarea discului de date.

Acum, care sa ocupat cu conceptul, să trecem la tipurile de format.

formatare rapidă

După cum sugerează și numele, este rapid - drive-uri chiar și multi-terabyte hard sunt formatate în câteva secunde. Cu toate acestea, în acest caz, nu se produce ștergerea datelor ca atare - unitatea este înregistrată pe sectorul de boot și un tabel gol al sistemului de fișiere și spațiu pe disc este marcat ca fiind neutilizat.


Avantajele acestei abordări sunt clare - timpul este salvat, dar există și dezavantaje:


  1. Ștergerea fișierelor nu, prin urmare, după un format rapid (în cazul în care hard disk-ul SSD mai târziu), puteți restabili (parțial sau total), cu ajutorul unor programe speciale. Deci, dacă aveți de gând să dea cuiva unitatea - format rapid, nu este cea mai bună opțiune.
  2. Formatare rapidă nu verifică starea de antrenare, iar dacă ar fi fost sectoare rele - acestea vor rămâne în viitor, poate duce la pierderea de date și (sau) funcționarea incorectă a unității.
de format complet

Atunci când un format complet nu este doar o înregistrare a sectorului de boot și un tabel de sistem de fișiere gol, dar, de asemenea, se execută zerourile record în toate sectoarele discului. În plus, există o verificare a tuturor sectoarelor de disc și sectoare rele sunt marcate într-un mod special și nu vor fi folosite pentru a înregistra date, astfel încât după un format complet volumul de disc poate ușor să scadă. Pentru că, de fapt, aveți nevoie pentru a umple întregul disc cu zerouri, procesul de formatare completă durează foarte mult timp, mai ales pe hard disk (pentru unitatea de Tb poate dura până la 2-3 ore).

Avantajele acestei abordări - ar fi imposibil de a recupera datele, astfel încât unitatea poate fi administrat în condiții de siguranță către o altă persoană, după un format complet. Doar unitatea este verificat pentru erori, evitându-se astfel problemele cu utilizarea sa în viitor. Dintre minusuri, probabil, a petrecut doar timpul de formatare - formatare completă durează două până la trei ordine de mărime mai mult timp decât rapid.

În cazul discurilor în format sistem SSD diferit - pentru comanda rapidă formatare TRIM este utilizat: atunci când se utilizează controlerul SSD ștergerea tuturor datelor de pe unitate și re-crea lista sectoarelor. Aceasta este pentru SSD efectuează o formatare rapidă este în esență aceeași ca și pentru HDD - totală. Prin urmare, atunci când un format de recuperare rapidă SSD Datele pot fi uitate.

Efectuați un format SSD completă în primul rând, ea devine inutilă (ca rapidă și atât șterge toate), iar pe de altă parte, poate chiar afecta SSD - va rula mai lent. Acest lucru se datorează faptului că principiile HDD și SSD sunt foarte diferite: în cazul mai recente de intrare la toate celulele zero ar insemna ca celulele nu sunt goale - acestea sunt ocupați cu zerouri. Și nu au înregistra informații noi și rescrie (adică, ștergeți mai întâi zerouri, și apoi să înregistreze noi informații) în ele pentru înregistrarea nimic în aceste celule controler SSD - reduce semnificativ viteza de SSD funcționează, uneori chiar până la viteze de greu convenționale drive-uri.

Ce tip de formatare selectați

Ca rezultat, puteți face un algoritm simplu: în cazul în care unitatea este numai cu tine, și funcționează impecabil - utilizează formatul rapid. În cazul în care o unitate nu reușește, sau pe care doriți să-l dea la o altă persoană - să utilizeze formatul complet (cu excepția SSD - în orice caz, pentru el, utilizați numai formatul rapid).