Învață să înoate copilul învață să înoate pentru copii, marca pentru a preda, grudnichok, baie

indemanare util pentru toți - capacitatea de a pluti pe apă. Mulți părinți să încerce să-i învețe pe copiii lor să înoate cât mai curând posibil. Când ar trebui să înceapă primele lecții de înot? Cel mai bun cu 3-5 săptămâni până când copilul este încă „își amintește“ vodichku și nu se teme de ea. Prin această vârstă încă mai rămâne reflex „înot“, așa învăța copilul să înoate mai ușor.Dar unii părinți nou-născuți gândaci înfricoșător chiar să-și imagineze cum poate un astfel de creatură mică și neajutorat să învețe să înoate. Și, de multe ori, contactul copil cu apă pentru o lungă perioadă de timp pare spălare minute cu ierburi într-o baie mică, nu da copilul puțină apă să se miște din nou. În acest moment, puțini oameni cred că acest lucru este „nativ“ și așa mai familiară în rândul copiilor habitat. Într-adevăr, în copilul burta mamei mele prima flotare liberă, atunci locul a devenit mai puțin și mai puțin, dar încă în jurul a fost o astfel de ape calde și plăcute.
În cazul în care să învețe să înoate copilul nou-născut?

înot de formare inițială începe literalmente din primele săptămâni de viață. 3-5 săptămâni de viață este necesar să se spele cu apă clocotită (până rana ombilicală vindecat). Este foarte important pentru prima baie a avut loc într-o dispoziție bună și copilul, în primul rând, într-o bună părinți starea de spirit. În cazul în care părinții sunt de planificare, în viitor, să se angajeze în înot, în primul rând, trebuie să scape de propria frică. Desigur, un copil nou-născut arata ca un mic și fragil, dar este destul de viabilă, iar cu atât mai puțin va fi frica si nesiguranta ta, cu atât mai bine va fi copilul de comunicare în apă. Deci, în cazul în care rana sa vindecat ombilical, puteți continua să se scalde într-o cadă mare și să înceapă cursuri de înot în formare.
De ce copilul să învețe să înoate?

Predarea unui copil să înoate, vom rezolva simultan mai multe probleme:

* Crește rezistența la cădere de temperatură și de a consolida imunitatea;
* Afectează vasele de sânge ale pielii și mici ale copilului, ușura oxigenarea tesuturilor si imbunatatirea creierului copilului, contribuind la dezvoltarea mai rapidă a circulației;
* Tren copil adecvat de respirație a dezvolta sistemul său bronhopulmonar, învățăm să-și țină respirația lor;
* De lucru pe pielea moale masaj copilului: apa - cel mai bun terapeut de masaj pentru un copil mic, un foarte blând și eficient.

Pregătirea cada pentru copii scăldat

În camera în care sunt deținute clasele, nu ar trebui să fie suficient de fierbinte la temperatura camerei (pentru a ieși din baie, nu a existat nici o fluctuații mari de temperatură).

Ar trebui să fie bine spălate cu săpun și de baie pentru copii recomandabil pentru a curăța praful de copt. După aceea, se spală bine cu apă caldă.
Cerințe preliminare pentru scăldat un copil nou-născut

* Calm și încredere în mișcările părinților;
* Plăcerea de a naviga: formare ar trebui să fie efectuată numai în cazul în care aduce bucurie atât tu cât și copilul;
* Regular: înot cu copilul trebuie să fie în fiecare zi, fără o „vacanță și week-end.“ De preferință, în același timp, de 30-40 de minute mai târziu, după hrănire;
* Nu există contraindicații: asigurați-vă că nu există contraindicații pentru înot. Pentru a face acest lucru, trebuie să consulte un medic pediatru, un consultant pe care alapteaza si neurolog.

Masaj înainte de baie

Asigurați-vă că, înainte de a începe să-și exercite, trebuie să se pregătească copilul. Pentru aceasta este un masaj bland (si scuturare frământare de lumină), gimnastică (mișcarea brațelor și picioarelor în sus și în jos, flexie-extensie). Durata 20-30minut etapa pregătitoare.
imersiune

Scufundați copilul în apă, ar trebui să fie lent, treptat, și întotdeauna într-o poziție verticală. Evitați mișcările bruște care pot speria copilul. Calm și echilibrat explică copilului pe care acum el va fi într-o apă, vor învăța cum să înoate, lauda copilul.În cazul în care un copil plânge, nu-l scufundați în apă cu forța! Încercați pentru a calma copilul, ceva pentru a distrage atenția. Deosebit de efect benefic asupra copilului de înot, împreună cu mama ei.
Temperatura apei pentru scăldat grudnichka

In timpul primelor 6-10 clase, temperatura apei trebuie să corespundă cu temperatura corpului copilului, și anume, 36,6-37,2 grade. Ulterior, temperatura apei este redusă gradat (aproximativ o jumătate de grad pe săptămână), și timpul de lecții de înot cu copilul crește. Există mai multe tehnici diferite pentru a reduce temperatura apei, dar trebuie să se țină seama de faptul că fiecare copil este unic, și pentru că reacțiile copiilor la aceeași temperatură a apei din baie poate fi destul de diferite. Pentru a determina temperatura de confort pentru copilul dumneavoastră, trebuie să te uiți atent să-l în primele câteva minute de scăldat:

* Dacă cufundat în apă copil plânge și nu se calmează după 3-4 minute în apă, este probabil apa rece;
* În cazul în care un copil a strigat un pic, începe să se miște în mod activ brațele și picioarele, cu opriri plansului, temperatura optima a apei pentru înot și întărire;
* În cazul în care un copil este în apă este pasiv și relaxat, nu vrea să se miște, este probabil apa este prea cald.

Părinții trebuie să se concentreze asupra celor de sprijin și mișcări care sunt cele mai populare cu copilul dumneavoastră.

1. Suport sub bărbie cu mâna

2. Suport de palmier sub cap

Kid se află pe partea din spate de pe suprafața apei. Cu o mână, rezumând mâna sub partea din spate a capului, vă sprijini capul copilului dumneavoastră din partea de jos, cu mâna cealaltă - la partea din spate. Deasupra suprafața apei se poate confrunta cu numai.
înot pentru sugari

3. Sprijinul sub subsuoară

Acesta este un suport vertical. Va trebui să se deplaseze de la un exercițiu la altul, pentru recreere, jocuri.
înot pentru sugari
exerciții de bază

Exercitiul 1: „Splash, stropi"
A avut loc în poziția de sprijin pentru mâini sub bărbie. Copil complet scufundat în apă (cu excepția feței mică). Părinții arată copilul cât de distractiv de a face „Plop-plop“, în unele apă, ca dispersie pe cercurile de apă, ca un fulger, și a turnat un firicel de apă de la robinet.

Exercitiul 2: „Sail pentru rață“
Realizată într-o poziție pe burtă, cu mâna sub bărbie sprijinul său.
Încercarea de a prinde din urmă cu partea din față a jucărie plutitoare. Asigurați-vă că pentru a însoți joc comenzi verbale, cum ar fi: „Prinde cu destul de rață nostru, ceas, navigat cu barca noastră.“ Treptat crește viteza și distanța înot. De la înot într-o linie dreaptă trece treptat la înot „opturi“ (cu 180 de grade).

Exercițiul 3: „Lucrul picioarele“
Efectuat în orice poziție, atât pe partea din spate și pe burtă. Cei mai mulți copii cu plăcere efectuarea acestor mișcări, ele sunt utile nu numai pentru formare suplimentară până la înot, dar, de asemenea, pentru mersul pe jos de formare. Înot către marginea de baie pervaze picioare pe jumătate îndoite la jantă. Copiii în această poziție se reflexivă respins de picioarele din lateral. Părinții ar trebui să profite de moment și repulsia pentru a da o comandă de „împins“ și naviga departe de jantă.

Exercițiul 4: "Swing"
Scufundați copilul în apă, utilizați suportul unei mâini sub bărbie. Urmați swinging buna. Forward - astfel încât pieptul copilului până la jumătate din apă, din spate - în poziția sa normală.

scufundare
Diving este o parte necesară a educației copilului auto-navigare. După ce a învățat copilul să se scufunde, nu va face griji despre el atunci când el va juca în apă, posibilitatea de a sufoca accidental este practic imposibil pentru el.

A învăța să se arunca cu capul cel mai bine este să treptat. Prima etapă: echipa - intensiv atunci cand bate vantul in fata copilului „Unu, doi, trei se arunca cu capul!“. El încrețită, închide ochii și ține respirația. Deci, trebuie să repetați 7-10 zile.

Al doilea pas: utilizați suportul unei mâini sub bărbie. La comanda „unu, doi, trei - se arunca cu capul“ presara copilul în față cu apă. Încercați să păstrați la această apă nu se scurge de jos în sus la nas. Odată ce ați stăpânit aceste exerciții, puteți trece la pasul următor.

A treia etapă: scufundări. Prima scufundare este cel mai bine realizată atunci când copilul este într-o stare de spirit bună, și de ceva timp deja navigat. Împliniți nevoia lui din poziția predispuse. Tu da echipa familiară și dip pentru un al doilea copil sub apă puțin adâncă, și apoi aduce la suprafață. Imediat după aceea, trebuie să laude firimiturile. La prima scufundare care urmează să fie efectuate de 2-3 ori pe sesiune. Odată ce ați învăța scufundări scurt, puteți trece la mai mult timp.

Dupa ce copilul creste pana la 6-7 luni, și învață să se scufunde plutesc în baie, este posibil să se mute piscina. Clasele sunt deținute în bazinele de experți, care sunt întotdeauna gata să ajute, în plus față de mama își vor reuni, împreună cu copilul în apă. Sail împreună face un contact mai apropiat emoțională cu părinții copilului.

Înot - cel mai bun sport. Tu permite copilului să se obișnuiască cu apă, și astfel contribuie la dezvoltarea sa fizică și psihică. Nu-ți fie teamă! Nu trebuie să urmeze cu strictețe aceste exerciții. Improviza, alege exerciții, este convenabil pentru tine si copilul tau, cei care îl aduc bucurie, convertit de înot în restul. Prin comunicare strânsă, învățați cum să înțeleagă copilul să învețe să-l ajute, iar copilul la rândul său, veti avea incredere mult mai mult!