Cum de a verifica RAM, un expert în calculator ochi

Cum de a verifica RAM, un expert în calculator ochi

Mă bucur să vă salut pe site-ul compblog.ru! În acest articol vă va spune totul despre diagnosticul de PC / laptop RAM.

Să vorbim despre simptomele, vorbind despre faptul că, „RAM“ poate avea unele greșeli, și cum să-l verifice pentru întreținere și „integritate“.memorie cu acces aleatoriu, sau RAM (memorie cu acces aleator) - un „temporar“ memoria calculatorului. Această așa-numita „tampon“ între hard disk pe care sunt stocate permanent, și programele și datele, precum și un procesor care procesează datele. Această memorie este volatilă, adică de fiecare dată când reporniți sau opriți-l resetează calculatorul.

Simptomele de probleme de memorie.

RAM este un bar mic, inserat în conectorul placii de baza. Ca orice componentă de calculator - această curea poate fi deteriorat.

În continuare, voi enumera problemele cu calculatorul / laptop-ul, din care cauza poate fi o memorie cu acces aleator:

 • computerul se blochează bine, cu acest program pot fi diferite în momente diferite;
 • în timpul pornirii și în timp ce rulează Windows apar BSOD (albastru „ecran de moarte“):
  Cum de a verifica RAM, un expert în calculator ochi
  ;
 • Windows cu o instalare curată atârnă în diferite locuri cu diferite erori.

În general, aceste simptome nu indică neapărat un defect benzi RAM. Blocaje și eroare la instalarea Windows, apar adesea din cauza hard disk, BSODy - pentru că erorile de operare, viruși. Spune sigur dacă există un rău erori bloc RAM, putem spune doar efectuat teste de memorie în moduri pe care o voi descrie mai jos.

Cum de a verifica memoria calculatorului

Cel mai simplu mod de a verifica RAM - metoda de eliminare. Cel mai adesea, computerul are 2-4 modul RAM. Prin urmare, putem să le ia una câte una, și verificați pentru a vedea dacă problema a plecat. În cazul în care nici unul dintre modulele de memorie oprit situându-se și a dispărut greșeli - este defect.

Dar destul de posibil modulul de memorie pe care - unul.

În orice caz, am recomandăm înainte de software-ul de testare pentru a obține memoria (auto-alta, atunci când PC-ul este oprit), sufla sloturi, și contacte de memorie freca Radiere școală normală.

Pentru a găsi și de a elimina de memorie din unitatea de sistem - uita-te cu atenție la imaginea de mai jos. Cred că totul va deveni clar. Îndoind dispozitivele de blocare de pe părțile laterale ale memoriei - și ea „se va deschide.“


Cum de a verifica RAM, un expert în calculator ochi

Dar se pare ca, și a eliminat RAM în laptop-uri:

Cum de a verifica RAM, un expert în calculator ochi

Verificați RAM pe instrumente de eroare Windows

Dacă sistemul cizme în mod normal, dar produce diferite eșecurile și greșelile - puteți utiliza instrumente standard Windows pentru verificarea RAM.

Este numit - „Depanarea memoria calculatorului.“

Acest instrument este construit în Windows 7 și Vista sistem de operare, și avem nevoie doar să-l găsească și să profite de:

Program pentru a verifica memorie - memtest86 +

Cel mai bine este de a verifica memoria de a utiliza un program special - memtest86 +.

Avantajul său este că acesta poate fi folosit chiar dacă Windows nu pornește sau nu există nici un hard disk-ul PC.

Descărcați programul pentru a verifica RAM puteți din memtest.org site-ul oficial, sau chiar aici, în blog-ul meu (fișierele sunt verificate pentru viruși):

 1. DOWNLOAD memtest86 + -5.01.iso - bootabil ISO-imagine cu tot ce ai nevoie. În acest fel puteți arde într-o unitate flash disc sau USB.
 2. DOWNLOAD memtest86 + -5.01.usb.installer.zip - o arhivă care conține un program automat de instalare pe USB-stick. Introduceți flehi gol, executați fișierul din arhivă și urmați instrucțiunile de instalare.

După ce a pregăti o unitate de disc sau flash de cu programul, trebuie să reporniți computerul, introduceți în BIOS și pune-l să pornească de pe unitatea USB sau un DVD-ROM.

După ce salvați setările BIOS și reporniți încărca automat memtest86 + pe începe dispozitiv de memorie și testul. Se pare ca acest lucru:

Cum de a verifica RAM, un expert în calculator ochi

Testul se execută în mod automat, nimic nu trebuie să fie schimbat, ai grija doar. Acesta va continua pentru totdeauna. Dacă după 1-2 treceri (Pass) în partea de jos apare linii roșii cu erori, și contra «erori» va fi egal cu zero, atunci memoria este aproape sigur - curat!

Cred că va fi, de asemenea, interesant pentru tine:

 • Cum de a verifica RAM, un expert în calculator ochi

Grisha Rastriga

 • Cum de a verifica RAM, un expert în calculator ochi
 • Cum de a verifica RAM, un expert în calculator ochi