Conținutul șopârla de nisip în captivitate

 • Lupta împotriva algelor
 • Boli si tratament
 • Efectuarea și alergare
 • Îngrijire și întreținere
 • Recenzii și evaluări
 • Aquascape / aqua
 • guppy
 • scalari
 • ghimpi
 • neoane
 • somn
 • Sfârșitul liniei de demarcație
 • Platypus
 • carasi
 • articole noi [#, #, #, #, #, #, #, #, #, #, #, #, #, #, #Noile produse și tehnologii în acvariu, t“, show_on_main :. Adevărat>]
 • mai mult gtPornind de acvariu marin pentru începători - Partea 2 - Tipuri de acvariu marin

În primul rând, trebuie să decidă cine va trăi în acvariu. Datorită faptului că conținutul diferitelor creaturi marine necesită diferite.

Pornind de acvariu marin pentru începători - Partea 1 - Introducere

Mulți oameni, când au văzut mai întâi recif viu în timp ce în vacanță în țările tropicale, sau pot admira acvariu mare, creat de specialiști.

Ce fel de iluminat este necesar pentru acvariu

Importanța de iluminat într-un acvariu este de necontestat. Poate că într-o anumită abilitate puteți face apa o lume mica de timp, fără filtru.

Conținutul șopârla de nisip în captivitate

Dintre reptile care locuiesc pe teritoriul vast România, șopârla de nisip este un reprezentant destul de comun. ușor de a vedea în timpul excursie, dar chiar dacă doriți pentru a prinde. Deci, simplu mod de nisip șopârlă este adesea transformat într-un animal de companie.

Aducerea acasă o șopârlă, cei mai mulți oameni nu cred chiar cu privire la faptul că o astfel de decizie spontană este plină de multe probleme, deoarece reptila pentru viață normală necesită condiții speciale, din care unitatea este sensibil pentru a avea grijă în avans. Consecința logică devine grabă că nisipul șopârlă pus pur și simplu, de exemplu, într-un borcan de sticlă, creând din acesta o cușcă improvizată. Cu toate acestea, această abordare a șopârlă conținut acasă în rădăcină incorectă. Nu este nici o exagerare să spunem că animalele de companie este pur și simplu condamnat la o moarte dureroasă.În primul rând, trebuie să avem grijă de achiziționarea de cușcă, în cazul în care este posibil să se creeze un animal de companie la condiții optime pentru viață să fie cât mai asemănătoare cu termenii habitatului natural al șopârlă. Numai unul poate spera în acest caz, că animalul va trăi în casa ta fericit. În caz contrar, comunicarea cu animalele de companie va fi foarte interesant, dar, din păcate, de scurtă durată.

Odată ce o problemă de locuințe care urmează să fie rezolvată prin șopârla de nisip, ar trebui să acorde o atenție deosebită sănătății animale de companie nou descoperita. Nu trebuie să uităm că soparla a intrat în casa ta din sălbăticie, astfel încât să poată fi potențial periculoase pentru purtătorul de patologii umane și paraziți. Dacă în procesul vă confruntați cu studii de soparle au îndoieli cu privire la sănătatea sa, nu ar trebui să lase animalul în casă.

Succesul conținutului în captivitate de orice animal constă în înțelegerea biologiei sale. Mai ales adevărat această afirmație este în legătură cu un astfel de animal de companie exotice ca șopârlă de nisip. proprietarului, Reptile trebuie să știe că în natură șopârlă rareori ajunge la 30 cm în lungime, cu jumătate din această valoare va fi în fracțiunea coadă.

Nisip șopârlă este inerent în dimorfism sexual. În acest sens, masculii nu sunt doar mult mai mari decât femelele, dar diferă de culoarea caroseriei din urmă. În cazul în care organismul de sex masculin este de obicei verde, femelele sunt adesea vopsite într-un ton de culoare maro. Un alt semn bun este de identificare masculii masive cap.

In salbaticie, șopârla de nisip preferă să trăiască în spații deschise, în cazul în care există acces liber la lumina soarelui. Biotopurilor sunt considerate ideale de teren, margini de pădure sau grădini. Mai mult decât atât, în scopul de a se simtă în siguranță, nisip șopârlă dobândește refugiu într-o nurca. Și indiferent dacă acesta este gata gaura mouse-ul sau reptila ar trebui să-l sape singur.

Toate reptilele nu sunt indiferenți față de căldura soarelui, pentru că acestea sunt animale cu sânge rece. Nisip șopârlă nu este o excepție de la această regulă și dimineața, cu primele raze ale soarelui în creștere, lăsând adăpostul de noapte și este situat pe o suprafață ridicată și deschisă, cum ar fi o piatră sau un trunchi de copac. Astfel șopârlă încălzește corpul tău și activează metabolismul.

După ce a făcut un ritual de dimineață, nisip șopârlă începe căutarea hranei. Prin natura lor, aceste animale sunt animale de pradă tipice, produsele alimentare care pot fi orice nevertebrate, fie insecte, păianjeni și viermi.

Cel mai adesea, nisip șopârlă atrage ochiul omului în primăvară târzie. Acest lucru nu este surprinzător, pentru că este în acest moment, ei trebuie să sezonul de reproducere. Pentru a găsi un partener de împerechere, reptile trebuie să fie foarte activi și mobili. O astfel de curtare în cartier cu persoana de multe ori se termină prin a deveni șopârlă pentru animale de companie.

Dacă șopârla de nisip va câștiga inima ta, și sunteți hotărâți să achiziționeze un astfel de animal de companie exotice, va fi din loc pentru a afla unele dintre nuanțele de conținutul său. Imediat, de îndată ce vă aduce casa de reptile, inspecta corpul ei. Poate că acest individ va fi paraziți, cum ar fi căpușe. Această procedură este ușor de realizat, ca și acarieni parazitare specii de reptile sunt viu colorate și vizibile cu ochiul liber. În timpul inspecției, nu trebuie să se teamă de infestare parazitare, deoarece paraziți șopârle nu sunt periculoase pentru om. Cu toate acestea, ei trebuie să lupte, deoarece acestea reprezintă o amenințare pentru șopârla în sine.

La etapa inițială a bolii atunci când paraziții corpul reptilei nu este suficient, acarieni va provoca stăpânul său doar o ușoară disconfort. Cu toate acestea, în timp, atunci când numărul de paraziți este prea mare, pagubele provocate de acestea pot duce la moartea unei șopârlă. În acest sens, o perioadă de trei săptămâni de carantină pentru animale introduse în casa va fi o necesitate. După aceea, este foarte important să se folosească preparate speciale pentru găzduirea deparazitare pentru animale de companie.

microclimat necesar în terariu este posibil să se creeze numai în cazul în care acesta este utilizat echipament corect selectat. Pentru dimensiuni terariu nisip șopârlă nu joacă un rol special, este bine și mici. Principalul lucru este că zona coliviei vă permite să-l organizeze un număr suficient de adăposturi și un mic iaz.

După cum sa menționat mai sus, în șopârla de nisip sălbatice este extrem de mândru de căldură, datorită unui număr de caracteristici fiziologice ale acestora. Astfel, în cușcă și pentru a menține temperatura în jur de 30 de grade Celsius, folosind astfel de încălzitoare speciale ca lampa termoshnur, termokovrik. Cel mai des folosit în acest scop lămpi speciale, care nu sunt sfătuiți să opriți ca o scădere bruscă a temperaturii poate declanșa șopârlă hipotermie, care va afecta în mod negativ sănătatea ei.

Foarte des, proprietarii neexperimentati reptile uita despre un astfel de atribut important al cuștii, ca o sursă de radiații ultraviolete. Într-adevăr, pentru lumina ultravioletă șopârlă este vital. Pentru a respecta această cerință va trebui să achiziționeze o lampă specială, care include într-un terariu în timpul zilei și pe timp de noapte este oprit. Experții recomandă înlocuirea acestor emițători la fiecare șase luni, deoarece odată cu trecerea timpului de ieșire UV efectivă de lampa este redusă.

Deoarece șopârla de nisip este un animal de pradă, dieta în captivitate ar trebui să fie compus exclusiv din mici nevertebrate. De obicei, proprietarii de probleme cu hrana pentru animale de companie dvs. nu apar, deoarece, în orice magazin pentru animale de companie puteți cumpăra, cum ar fi greieri. In dieta de vara de șopârle poate fi extins în mod semnificativ în cazul în care captura ocazional în natura diferitelor insecte și larvele lor. În plus, casa poate fi creat producția de hrană pentru șopârle. Ideal pentru acest mealworms. Dar noi nu trebuie să uităm că acest aliment foarte ridicat de calorii, așa că ar trebui să se acorde în cantități limitate. În caz contrar, dacă soparla va mânca doar mealworms, se dezvoltă în primul rând de obezitate, atunci vor exista probleme din partea ficatului.

Atunci când alimentarea șopârlele ar trebui să exercite moderație și nu supraalimenta reptilă ta. Este mai bine să ceară mâncare în fiecare zi, dar în porții mici, de exemplu, 5 - 10 nevertebrate la un moment dat. rezultate foarte bune pot fi obținute folosind suplimente de vitamine si minerale specializate, care sunt în prezent dezvoltate special pentru reptile. Pentru a alimenta un aditiv șopârlă, pur și simplu să îl stropească hrănește.