Calculator Decretul vitaportal - Sanatate si Medicina

Vrei să calculeze, atunci când decretul? Răspundeți la câteva întrebări și calculatorul nostru vă va oferi data de la care să înceapă concediul de maternitate.

La plecarea în concediu de maternitate - această problemă interesele fiecăruia dintre lucrătoarelor gravide. Într-adevăr, un concediu suplimentar, numit în mod oficial concediul de maternitate Muncii kodekseRumyniyadekretnym, disponibil pentru fiecare femeie așteaptă un copil.Durata concediului suplimentar este stabilită prin lege, dar data de lansare în decret se calculează individual în fiecare caz. Și întreabă „când în decretul,“ femeia pur și simplu vrea să știe exact atunci când ea se va termina treaba și du-te într-un concediu de maternitate lung.

Prin lege, concediul de maternitate este de 70 de zile înainte de livrare și 70 de zile de la livrare. Această cifră variază în cazul unei sarcini multiple, dacă o femeie așteaptă de doi sau mai mulți copii. În acest caz, concediul de maternitate va fi de 84 de zile înainte de naștere și de 110 de zile după naștere. În cazul perioadei complicate naștere concediului de maternitate după naștere a crescut la 86 de zile.

La plecarea în concediu de maternitate, să păstreze locul de muncă, cât și pentru perioada concediului de maternitate, concediu plătit, calculată în același mod ca și într-un concediu plătit regulat (de exemplu, în funcție de salariul mediu în ultimii doi ani). Pentru o femeie nu este obligat la sfârșitul concediului de maternitate pentru a reveni la locul de muncă, așa cum se poate trage până la un an și jumătate de îngrijire de maternitate și apoi se lasă să aibă grijă de un copil de până la trei ani, dar compensația în această perioadă este fixă ​​și este adesea mult mai puțin.Problema principală în calcul - este data nașterii, deoarece nu se cunoaște dinainte exact atunci când evenimentul se va întâmpla. Calculați atunci când un decret ajută la așa-numita data estimată de livrare (EDD), acest lucru stabilește data de un ginecolog, și că este luat în considerare prin acordarea concediului de maternitate.

DDA definește un ginecolog de la primele saptamani de sarcina, luându-se în considerare data ultimei menstruații, iar la un ciclu neregulat, și este imposibil să se stabilească exact data - a rezultatelor cu ultrasunete.

În acest caz, în cazul în care nașterea este mai târziu decât PRD, care rezultă în parte din concediul de maternitate a crescut, o parte postpartum nu este redusă, care este, durata totală a concediului de maternitate este în creștere.

Dacă nașterea are loc prima PRD, iar femeia nu se ajunge la porțiunea prenatală a concediului de maternitate, postnatal este crescut pentru această perioadă, deoarece durata totală nu poate fi mai mică decât legea stabilită.

Înainte sau după concediul de maternitate, femeia are, de asemenea, dreptul de a lua porțiunea necheltuite din concediu plătit regulat.