În aer liber de iluminat la domiciliu

Tipuri de corpuri de iluminat exterior

Clasificarea convențională în funcție de destinație proiectează lămpi în aer liber, sisteme de iluminat exterior permite să împartă toată diversitatea lor în următoarele grupe:  • pentru a ilumina străzile și piețele orașelor și orașelor (în principal consola, precum și suspendate și încoronarea de iluminat exterior);
  • vysokomachtovogo pentru ansambluri de iluminat auto și zone mari (în principal, de încoronare, precum și consola);
  • pentru iluminat sifon-parc (cea mai mare parte încoronare);
  • pentru iluminat intra și yards de iluminat (în principal perete);
  • pentru a ilumina tuneluri (în principal, tavan și perete, și încorporată);
    pentru iluminat lucrări deschise, cariere, șantierele de construcții (în principal montate pe stâlpi);
  • pentru a ilumina indicatoarele rutiere și panourile de informare.

Folosit în surse de lumină lămpi

Cele mai frecvente surse de lumină pentru sistemele de iluminat exterior sunt lămpi cu sodiu de înaltă presiune și lămpi cu vapori de mercur. într-o măsură mai mică - halogenuri metalice și lămpi cu sodiu de joasă presiune; devenind din ce în ce mai frecvente în ultimii ani, o lampă fluorescentă compactă. În acest sens, o tendință clară de scădere a capacității de unitate de lămpi cu sodiu de înaltă presiune și de îmbunătățire continuă a acestora (deja utilizate pe scară largă de lampa 35 și 50 W), precum și răspândirea rapidă a lămpilor fluorescente compacte este de înlocuire aproape completă a lămpilor incandescente, sisteme de iluminat chiar în aer liber peisaj și iluminat Intradistrict.

În aer liber de iluminat la domiciliu

În aer liber de iluminat la domiciliu

Figura 2. mercur putere lampă cu arc de 160 W și o bază E27.
Lampa are o eficacitate luminoasă de 18 lm / W Putere 193 kW x h / 1000 de ore, flux luminos 3100 lumeni, indicele de redare a culorii - 62, durata de viață înainte de căderea fluxului luminos la un nivel de 85% - 8000 ore, durata de viață totală - 10.000 de ore.

În sistemele moderne, iluminatul exterior este practic imposibil de îndeplinit anterior foarte frecvente surse de lumină capacitate de 700 până la 1000 de wați. Cel mai adesea în sisteme de iluminat exterior folosesc lămpi cu sodiu de înaltă presiune și lămpi în flacoane de împrăștiere metallogalgennye în scopul de a utiliza pentru aceste lămpi și lămpi cu vapori de mercur din același sistem optic.

lămpi de sisteme optice

Sistemul optic al sistemelor de iluminat exterior în oglindă principală și oglinda prismă, comună întreg neted, ofakturennye, placă și reflectoare ondulat, precum și echipe reflectoare, constând dintr-o serie de inserții oglindă schimbabile, și combinații ale acestora. Pentru a asigura posibilitatea utilizării unui singur sistem optic de înaltă presiune lămpi de mercur, de diferite tipuri, menținând curba intensitate luminoasă dorită într-un număr de modele de dispozitive de iluminat prin concentrarea mișcării pe orizontală și verticală a cartușului și blocați-l în poziție.

Reflectoarele prefabricate constau de obicei din fund și inserții în oglindă. Prin schimbarea aranjamentul reciproc și înclinarea inserturi, tipul și puterea sursei de lumină, este posibil să se obțină curbele de intensitate luminoasă, asigurând o distribuție uniformă a nivelului de luminozitate dorit pentru diferite clase de străzi și geometrie; acest lucru se face de obicei în partea inferioară a unui set de deschideri marcate prin care instalarea și fixarea inserțiilor oglindă necesare.

În principal în sistemele de iluminat exterior de înalt nivel tehnic, sunt utilizate reflectoare separate, care oferă posibilitatea de îndepărtare, curățare sau înlocuire. Greutatea de lumină, mai puțin material și modele mai puțin costisitoare de sisteme de iluminat exterior sunt adesea folosite pentru a combina funcții ale corpului și reflector.

De obicei, elementele specularly reflectorizante ale sistemului optic al dispozitivelor de iluminat alzakirovannogo fabricate sau eloxat chimic pure din aluminiu sau metalizați (de obicei aluminizat prin pulverizare în vid) a pieselor din oțel. Cu toate acestea, în ultimul timp din ce în ce pentru elementele de oglindă ale sistemelor optice, în special inserții utilizate metalizată policarbonat turnat.

Acest material identic (și, de asemenea, rezistent la căldură polimetilmetacrilat) a fost dislocă treptat silicat de sticlă pentru a face protecție transparent ofakturennyh elemente de transmitere a luminii și refractor. mare rezistență la impact și rezistența termică a elementelor de protecție din policarbonat în ciuda sale mai mici decât polimetilmetacrilat, expunerea la lumină și durabilitate a acestui material pentru a oferi o gamă deosebit de largă de aplicații în special pentru sistemele de iluminat exterior, datorită necesității de a asigura o protecție ridicată împotriva șocurilor mecanice.De obicei, elementele de securitate din policarbonat și polimetilmetacrilat nu se obține din foaia și granular materie primă formare prin injecție. lentile închise aceleași tubulare și sticlă de protecție (sferice, cubice, altă formă octaedru) se obține prin turnarea unui echipament special.

Cele mai frecvent utilizate tipuri de iluminat exterior

În aer liber de iluminat la domiciliu

Figura 3. Clasificarea sistemelor de iluminat exterior consola cu lampă cu mercur de înaltă presiune:
Grupa I - sistem de iluminat exterior cu compartiment optic izolat și compartimentul de echipament de control;
Grupul II - sistem de iluminat exterior cu compartimentele combinate.

Cele mai frecvente sunt consola de corpuri de iluminat exterior închise cu lămpi cu mercur de înaltă presiune. Clasificarea majorității materializări cunoscute ale dispozitivelor de iluminat astfel de modele este prezentată în Figura 3. Deoarece principalele criteriu de clasificare adoptat izolare sau combinație cavități (compartimente) ale dispunerii sistemului optic al surselor de lumină și dispozitiv de comandă (unelte) (grupele I și II). Criterii suplimentare de clasificare au fost zone de servicii (de sus, de jos), o performanță separată sau funcții ale corpului care combină și reflector (subgrupului I-1 și II-1); conectarea integral capacele superioare și inferioare, respectiv, cu un reflector sau membru transmiterea luminii; pozițiile relative ale cartușului pentru lămpi cu mercur și poli consola.

În unele cazuri (în special pentru condițiile de funcționare curate) pot fi utilizate și deschise de execuție dispozitive de iluminat consola.

sisteme de iluminat exterior Incinte au forma diferite (de minge, discul și cilindric la cubica). Diferitele părți ale lăzilor și carcasa sunt conectate cu elementele care transmit lumina, de obicei prin compuși corozivi înfigere, mai ales de tip „pryazhkovogo“, cum ar fi „blochează“ gramofon. Împreună cu ștanțată din carcase din tablă de oțel sau aluminiu (în tipuri ieftine de sisteme de iluminat exterior) sunt utilizate pe scară largă din aliaj de aluminiu obținut prin turnare prin injecție sau extrudare continuă, și fibră de sticlă. In multe cazuri, proiecteaza sisteme de iluminat exterior sunt utilizate corp compozit constând dintr-un relativ mic de împerechere de asamblare din spate cu consola sau catarg se confruntă cu sarcini mecanice ridicate în timpul instalării și funcționării și executate astfel încât dintr-un metal prin turnare prin injecție, și un nod care cuprinde un sistem optic cu o sursă și lumină având o suprafață mare, care se realizează, de exemplu, din fibră de sticlă sau de atsetobutirastirola care este rezistent la radiații ultraviolete.

Exemplele de realizare ilustrative ale luminări de structuri

În aer liber de iluminat la domiciliu

Figura 4. Corp de iluminat Console pentru iluminat exterior cu ZHKU11 reglabilă
lămpi cu sodiu de înaltă presiune (de exemplu, HPS).

În aer liber de iluminat la domiciliu

Lampa este fabricat din „Ardatov de iluminat Plant.“ Dispozitivul de fixare este destinat pentru iluminarea străzilor și a drumurilor cu intensitate mare, medie și joasă de trafic, platforme de cale ferată și stații, zone de curti, școli și grădinițe.

Carcasă din aluminiu prin ambutisare cu prelucrarea electrochimica ulterioară. Carcasa servește, de asemenea, funcția unui reflector. Lampa este echipată cu o sticlă de protecție a policarbonatului stabilizat cu lumină. Lacate de fixare din sticlă de tip lampă „pryazhkovogo“, realizat din oțel inoxidabil. Rezistențe (PRA) și un cartuș pentru înșurubarea lampa montată pe o placă metalică separată dispusă în interiorul carcasei lămpii. Bord cu sticlă de protecție, atașat la corp cu balamale pentru a permite să le deschidă într-un plan vertical pentru întreținere. În funcție de modificările lămpii stabilit două posibile tipuri de balasturi: EmPRA electromagnetice sau balasturi electronice. Ultimul tip de unealtă vă permite să salvați de energie electrică. Corpul de iluminat are grad IP54 de protecție. Puneți lampa pe formă de L paranteze suporturi verticale.

În aer liber de iluminat la domiciliu

Figura 5. Meci 20 cu ALBATROS NTK instalat în acesta
lămpi cu sodiu de înaltă presiune (de exemplu, HPS).

În aer liber de iluminat la domiciliu

Lampa se face prin „inginerie de producție de lumină“. Lampa, la fel ca cel anterior, este proiectat pentru a ilumina străzi și drumuri, platforme de cale ferată și stații, zone de curti, școli și grădinițe.

Un capac de carcasă și o unitate de lampă de montare sunt realizate din aluminiu turnat, vopsea pulbere filmate. In interiorul carcasei sunt bord rapid metal cu echipament de control și sistem optic. Sistemul optic este format dintr-un reflector din aluminiu anodizat și un geam de securitate curbat. Corpul de iluminat este împărțit în două jumătăți, din care una a fost chemat de serviciu în planul vertical. Blocarea de fixare care deține tipul de corp mobil jumătate „fonograf“, realizată din oțel și, de asemenea, ca și carcasa este acoperită cu vopsea pulbere. Lampa este instalat balast electromagnetic (EmPRA). Corpul de iluminat are o protecție IP65. Montat lampă, ca formă de L paranteze suporturi verticale, precum și tipul de suport torshernogo.

a se vedea, de asemenea,