Cum să se conecteze la Internet laptop

Cum să se conecteze la Internet laptop

proprietarii de laptop au nevoie pentru a se conecta la Internet pentru laptop. Notebook fără Internet pierde mai mult de jumătate avantajele lor peste computerele desktop. În plus, fără a laptop-ul de internet nu are funcționalitate completă furnizată de producător. Cum să se conecteze la internet pentru laptop-ul la peste tot și au întotdeauna acces la World Wide Web? Ce metode de conectare există? Care sunt avantajele de internet prin cablu și fără fir?Conectarea unui laptop la Internet prin Wi-Fi

Până în prezent, Wi-Fi este una dintre modalitățile cele mai accesibile și comune pentru a conecta la rețea. Toate laptop-urile moderne sunt echipate cu adaptoare de rețea fără fir, și locuri publice și facilități de servicii oferind vizitatorilor posibilitatea de a se conecta la rețeaua Wi-Fi gratuit. Dacă există un adaptor Wi-Fi, secvența de acțiuni pentru a se conecta la Internet este foarte usor de laptop:

  1. activați Wi-Fi-modulul;
  2. Du-te la „Start“ - „Connection“ sau „Control Panel“ - „Centrul de control Centru rețea și partajare“
  3. Alegerea dintre conexiunile disponibile „Wireless Network Connection“
  4. Stabilim rețeaua Wi-Fi la care doriți să vă conectați. Dacă rețeaua este securizată, apoi specificați parola de rețea.

Ne așteptăm câteva minute, în timp ce computerul se conectează la rețea. Voila, avem internet wireless.

În cazul în care laptop-ul este vechi și nu este echipat cu un adaptor de rețea Wi-Fi, puteți cumpăra un card extern de rețea fără fir care se conectează la portul USB.conexiune la internet pentru laptop-ul folosind-modem USB

Pentru a accesa rețeaua în zonele rurale, în afara orașului, în locuri unde nu există acces Wi-Fi, un mod foarte popular este de a utiliza un modem 3G, conectați portul USB al unui computer sau laptop.

Această conexiune este posibilă în cazul în care acoperirea rețelei furnizorului. Mulți operatori oferă un modem USB 3G promotionale cu acces la Internet. Procedura de conectare poate varia în funcție de furnizorul de servicii. Unii furnizori oferă de configurare gratuit cu acces la contul personal de utilizator. În unele cazuri, modemul include programe speciale pentru a conecta la Internet. În cele mai multe cazuri, de configurare și procedura de conectare este după cum urmează:

  1. Introduceți USB-modem într-un conector de laptop.
  2. Rulați programul de instalare de software. Sau fereastra de browser deschide automat, indicând starea conexiunii.
  3. Rulați programul instalat și faceți clic pe „Connect“ (dacă este necesar, introduceți numele de utilizator și parola).

Noi folosim o rețea de internet de pe un laptop.

conexiune la rețea laptop prin cablu

Toate, fără excepție, laptop-uri sunt echipate cu adaptoare de rețea cu conector RJ-45. Acest standard, care este folosit în rețele de calculatoare de peste 10 ani. conexiune prin cablu oferă o conexiune mult mai rapid la Internet, în comparație cu conexiunile wireless. O astfel de conexiune nu este diferită de conectarea unui PC staționar. Sistemul de operare detectează automat rețeaua locală.

Conectarea unui laptop la Internet cu ajutorul unui calculator conectat la Internet

Aceasta este o alternativă la conexiunile obișnuite, dacă aveți un router wireless sau posibilitatea de a cumpăra USB-modem. În acest caz, calculatorul acționează ca un modem sau distribuie pe Internet.

Metoda 1: Pentru a conecta laptop-ul la un computer. cablu ISP este conectat într-o singură placă de rețea a computerului. Cea de a doua placa de rețea conectată la un cablu de rețea de calculatoare la adaptorul notebook-uri. În stabilirea unei conexiuni de rețea de calculatoare trebuie să bifeze „permite altor utilizatori ai rețelei să utilizeze conexiunea la Internet a computerului.“ În acest caz, calculatorul acționează ca un router sau un modem, și trebuie să fie activat pentru a lucra la un laptop on-line.

Metoda 2: Conectați la internet prin cablu la un calculator, și un adaptor Wi-Fi în computer pentru a distribui Internet pe un laptop. Ea nu are nevoie de un cablu de alimentare suplimentar și laptop-ul nu-și pierde mobilitatea acestuia.

Vrei să știi?