Cum pentru a selecta hard disk pentru un computer în 2018

tipuri de discuri

Dar mai întâi vom trece prin tipurile de antrenare, care sunt acum ofertele de pe piață. Am oferit fiecăruia dintre ei să rămână un pic mai în detaliu pentru tine de a înțelege caracteristicile și diferențele lor.Cum pentru a selecta hard disk pentru un computer în 2016

„Hard drive-urile“ sunt de obicei ieftine, au o cantitate mare (până la 4 TB), dar lucrează încet. Folosit pentru a instala sistemul de operare și datele utilizatorului. Accentul principal al articolului am făcut-o pe hard disk-uri.

Cum pentru a selecta hard disk pentru un computer în 2016

După cum sa menționat deja, acestea sunt descrise în detaliu în articolul privind alegerea SSD. Pe scurt. SSD sau solid-state drive - bazat pe disc cipuri de memorie în proiectarea sunt piese mecanice. Primele modele au fost dezvoltate la sfârșitul anilor '70 ai secolului trecut. Cu toate acestea, popularitatea și răspândirea dobândite doar în ultimii ani. Principala caracteristică - o viteză mare. Minus - prețul. Acestea sunt de obicei folosite pentru a instala sistemul. De multe ori lucrează în tandem cu un hard disk.

Cum pentru a selecta hard disk pentru un computer în 2016

hard disk-uri hibride sunt o simbioză de HDD și SSD. Construcția este un hard disk convențional, dar folosind cipuri ca in SSD-uri. Rularea mai rapid decât HDD normal, dar încă inferior SSD. răspândirea specială nu este primit.

Și ce să aleagă

Cum pentru a selecta hard disk pentru un computer în 2016

Poate recomanda diferitele opțiuni, dar alegerea finală depinde de interogarea utilizatorului.

Un alt sfat. Mulți cred că chtoSSD dă un impuls serios de performanță în jocuri. De fapt, este doar o concepție greșită. Da, începe jocul (probabil!) Va fi mai rapid, dar uvelicheniyaFPS reale nu va observa. Dar sistemul va lucra mult mai eficient.

Form Factor

Ei bine, primul cu care vom începe alegerea hard disk pentru calculator - dimensiunea fizică. Ea determină cât de mult va fi cea mai mare sau cea mai mică unitate. În hard disk-ul este foarte simplu. Pentru computerele desktop fabricate de căi ferate de 3,5 inci în lățime. Pentru notebook-uri, ceva mai puțin - 2,5 inci. Rețineți că mai mică lățimea hard disk, cea mai mică greutate. Apropo, drive-urile SSD sunt, de obicei dimensiunea de 2,5 inch. Pentru a le instala în unitatea de sistem, un adaptor suplimentar.

Verificați în prealabil ce este de montare în corpul unității de sistem pentru instalarea hard disk.

Instalarea hard disk-uri

Cum pentru a selecta hard disk pentru un computer în 2016

După ce a decis pe unitatea de factor de formă este necesară pentru a alege conectorii necesare. Ele sunt, de obicei două pe carcasa sistemului de acționare: pentru alimentarea și conectarea la placa de bază.

conector de interfață

Nu este greu de ghicit ce are nevoie. Imediat rețineți că conectorul de interfață hard disk trebuie să fie susținută de placa de bază. Cele mai frecvente IDE și SATA versiuni diferite. Există două (SAS și SCSI), dar ele sunt folosite doar în calculatoare server.

IDE - interfață depășite. Folosit doar în PC-uri mai vechi. Acesta se execută lent. Faceți cunoștință cu hard disk-uri cu acest conector este încă posibilă, dar nu are nici un sens să le cumpere, cu exceptia ca o curiozitate. Reușit drive-uri cu o interfață SATA. Cred că ați ghicit deja, ceea ce este avantajul lor principal. Da, este viteza. Prima versiune a SATA depăși strămoșul său cu 50%. hard disk-uri moderne și nu utilizează cele mai SATA3, a cărui capacitate este de până la 6000 Mbit / s. Rețineți că versiunea SATA compatibile între ele.

Din nou, eu spun oSSD. Aceste unități sunt foarte de dorit ca podderzhivalaSATA3 placa de baza, astfel încât el ar putea arăta pe deplin potențialul său.

Ca și în orice componentă a unui calculator, hard disk-ul necesită o sursă de alimentare. În utilizarea conector staționar SATA 15 pini. Și pentru HDD și SSD. Laptop-uri și nu are nevoie de cabluri. Este necesar să se pună un hard disk într-o tavă specială în partea de jos a carcasei.

Și, desigur, să nu uităm cel mai important atunci când aleg un hard disk. Aici dețineți deja sarcini respingătoare că hard disk-ul va fi proiectat în viitor. Eu dau doar câteva sfaturi pentru a vă ajuta să identificați rapid volumul de hard disk.

calculator

Un computer, care poate fi numit un universal (de lucru, filme, jocuri), de preferință, în cantitate de 1 TB. Puteți, desigur, pentru a alege unitatea hard disk și 500 GB, dar în acest caz este mai bine să aibă la îndemână o unitate externă. Nu fi rău și SSD în apendice la „greu“. clasa universal este de a alege cantitatea de nu mai puțin de 128 GB.

Acorde o atenție! Pentru a lucra cu 2TB hard disk sau mai mare nevoie de o placa de baza cu suport pentru standartaUEFI.BIOS nu văd o astfel de cantitate mare.

drive hibrid, are sens să cumpere numai dacă doriți să crească ușor răspunsul sistemului, dar nu doresc să cheltuiască bani pe un singur SSD.

laptop

Cele mai multe laptop-uri pentru lucru este încă utilizați hard disk-uri de 320 GB. Acest volum este suficient, dacă utilizați un laptop pe drum numai (un fel de a înlocui ecranul PC-ului).Dacă aveți un laptop ca spațiu de lucru principal, cel mai bine este de a selecta hard disk de 500 GB sau mai mult.

Un mare cadou pentru o unitate SSD de laptop va fi de cel puțin 60 GB. Viteza de operare va crește imediat. Cum să-l instalați, în cazul în care un singur slot în laptop? Data eliberării și corecte. Nu mulți oameni doresc să arunce volumul hard disk, iar în locul său instalat SSD cu o capacitate slabă. Da, puteți cumpăra un SSD și 500 GB, dar este costă o mulțime de bani.

Masters a găsit o cale de ieșire din această situație. Nu poți arunca un hard disk de laptop și adăugați SSD. Cum? Este foarte simplu. Suficient pentru a cumpăra un adaptor, puneți-l în unitatea și setați unitatea în loc. Înțelege chiar și un utilizator novice, și conduce nevoie astăzi nu este pentru toată lumea.

Voi fi chiar cu 90 la sută, dacă spun că majoritatea cititorilor folosind un hard disk pentru stocarea de filme, fotografii, jocuri și alte fișiere, care, în orice moment, pot fi descărcate de pe Internet. eșec unitate de stânga, poperezhivat, cumparat nou, descarcat tot ce ai nevoie. Dar există utilizatori care sunt stocate pe hard disk informațiile valoroase, a căror pierdere poate cauza probleme. Ce se poate face în acest caz? Prima opțiune - achiziționarea a două discuri mici. Una pentru lucru și una pentru backup de documente importante. A doua opțiune - servicii cloud. Este suficient să încărcați fișiere și să nu vă faceți griji cu privire la siguranța lor. Ceea ce este mai bine, este de până la tine.

unitate Specificații

Cum pentru a selecta hard disk pentru un computer în 2016

Deci, știi deja principalele caracteristici ale selectarea hard disk pentru computer. Cu toate acestea, de foarte multe ori acest lucru nu este suficient, atunci când acestea sunt într-un magazin de electronice. Modele Descriere HDD înghesuiți o grămadă de setări obscure, deci ar trebui să meargă adânc, că ai fost pe deplin pregătit.

viteza de rotatie

O caracteristică foarte importantă, pe care noi nu trebuie să uităm, în orice caz. Axul utilizat în construcția de unități numai rigide și hibride. Deoarece este piese mecanice în SSD, nu-l va găsi. Pe frecvența viteza hard disk depinde în mod direct. Rotația se măsoară în rotații pe minut.

Pentru diferiți producători scopuri produc două tipuri de cel mai popular tip (există câteva, dar ele nu sunt la fel de importante ca acestea sunt necesare doar pentru anumite sarcini): 5400 rot / min și 7200 r / min. Diferența principală, așa cum s-ar putea ghici, este viteza. Desigur, nu poți merge mai departe, așa cum este logic ca hard disk-uri cu o viteză de 7200 rot / min, este de preferat. Asta e necesar doar să ia în considerare, de asemenea, nivelul de zgomot și consumul de energie. În acest sens, aspect avantajos conduce frecvența de rotație a cărei 5400 rot / min. Da, ei lucrează încet, dar în liniște, nu încălzit, și mai puțin lacomi. Aceste hard disk-uri sunt de preferat, și pentru laptop-uri. În ceea ce privește restul, totul depinde de dorințele utilizatorului.

Scopul principal al vitezei - alege hard disk-uri cu o viteză ax de 7200 rot / min. Nevoie de liniște, apoi da preferință la modelele cu 5400 rot / min.

tampon de memorie

Viteza

Cum pentru a selecta hard disk pentru un computer în 2016

Cele mai multe dintre voi, dragi cititori, după ce alege un hard disk, va produce o măsurătorile de viteză. Sunt sigur de asta. De aceea, am spune un pic despre această caracteristică importantă a oricărei unitate.

lectură liniară

De multe ori, producătorul nu indică viteza de hard disk. În acest caz, înainte de a merge la magazin pentru a găsi toate informațiile de pe Internet. Mulți utilizatori fac teste pe anumite modele de hard disk-uri și răspândit pe forumurile de discuții.

Dacă ați achiziționat deja un hard disk, dar cred că este prea lent, puteți utiliza programul HDTune. Acesta va afișa toate informațiile necesare cu privire la modelul, inclusiv viteza.

Cu SSD conduce tot mai ușor, deoarece producătorul indică întotdeauna viteza, încercând să demonstreze superioritatea lor față de concurență. Ei lucrează mult mai rapid, dar mult depinde de modelul. Se consideră o valoare minimă de 160 MB / s, maximă - mai mult de 500 MB / s. Dacă alegeți prin raportul preț / calitate, aceasta este considerată o viteză normală de citire în regiunea de 450-500 MB / s. Măsura cu precizie ajuta, de asemenea unelte speciale, dintre care marea web set mare.

Rezultatul. Selectați hard disk-uri la computer cu o viteza de citire de cel puțin 100 Mb / s.SSD - 450-500 MB / s.

de înregistrare liniară

Aceasta - a doua opțiune după citirea. De obicei, indicat lângă ea. Pentru hard disk-uri, este normal în cazul în care cifra este de 1,5 ori mai puțin decât citirea. O influență redusă asupra vitezei nu are sistemul.

In SSD-drive, această valoare poate fi citita de mai jos sau la același nivel. Este, de asemenea, nu critică. Și totuși, este recomandat să se aleagă cu SSD-urile aproximativ aceleași valori de citire / scriere.

timpul de acces

Al doilea parametru cel mai important de hard disk-uri după viteza de citire. Aceasta presupune un timp necesar pentru a accesa fișierul. De o importanță deosebită este la copierea documentelor mici. Este mai mic timpul de acces, cu atât mai rapid hard disk. Aceeași opțiune este o dovadă indirectă a unei unități.

timpul mediu de acces pentru hard disk - 13-15 milisecunde. Este mai bine să renunțe la achiziționarea, în cazul în care valoarea este mai mare de 16 milisecunde. Aflați hard disk timpii de acces pot fi în descrierea modelului sau de a folosi instrumentul HDTune.

În SSD-drive-uri în acest sens, este mult mai plăcut. din timpul lor de acces este mai mic de 0,2 milisecunde, ceea ce este mult mai bună performanță a hard disk-uri. Cu o valoare atât de puțin încât producătorul de multe ori pur și simplu nu se specifica.

Producătorii și costul

Cum pentru a selecta hard disk pentru un computer în 2016

Ce se leagănă companii, care produc greu, regulile de aici WD (Western Digital). Ele oferă o clasă de model și de calitate. Există chiar și o divizie a segmentelor, care este produs de culoare.

Nu este constrânsă în mass-media - pentru a alege un hard disk din clasa negru. Vrei să salvați - verde și albastru.

Seagate - un producător mare. Unitățile sunt printre cele mai rapide de pe piață, dar nu același lucru se poate spune despre fiabilitatea. Pe lângă prețul „nu mușcă.“

Hitachi - compromis între costuri și o funcționare stabilă.

hard disk-uri hibride sunt disponibile în prezent numai WD si Seagate companii. Despre SSD producătorii pot afla mai multe informații în articolul corespunzător de pe site-ul. În cazul în care spiritul cuvintelor care sunt considerate lideri Intel și Samsung.

În segmentul de drive-uri solid state încă plătesc suplimentar pentru marca este. Aici este necesar, pornind de la cererile în ceea ce privește bugetul și pentru a alege un model de la o companie populară.

Clasificarea cele mai bune hard disk-uri

Cum pentru a selecta hard disk pentru un computer în 2016

Clasificarea cele mai bune hard disk-uri pentru un PC buget

 • Seagate ST500DM002 500 GB (3000 ruble)
 • Western Digital WD5000AAKX 500 GB (3000 de ruble)
 • Western Digital WD3200AAKX 320 GB (2300 ruble)
 • Kingston SV300S3D7 / SSD de 60 Gb (3500 ruble)

Clasificarea cele mai bune hard disk pentru calculator mainframe

 • Western Digital WD5000AAKX 500 GB (3000 de ruble)
 • Western Digital WD10EZRZ 1 TB (3.500 de ruble)
 • Seagate ST1000DX001 1TB sshd (5000 ruble)
 • Kingston SV300S3D7 / 120GB SSD (4000 ruble)

Clasificarea cele mai bune hard disk-uri pentru jocuri pe PC

Clasificarea cele mai bune hard disk-uri pentru notebook-uri

 • Western Digital WD5000LPLX 500 GB (3.500 de ruble)
 • Western Digital WD10JPVX 1 TB (4.300 ruble)
 • Kingston SKC380S3 / 120GB SSD (3700 ruble)

în concluzie

Ei bine, să terminăm. Am încercat să colecteze informațiile cele mai relevante și utile cu privire la mass-media. Sper că va fi util și vă va ajuta să alegeți un hard disk bun la calculator sau laptop. În concluzie, aș spune că principalul lucru - pentru a decide cu privire la sarcinile care vor fi alocate unitatea următoare. De îndată ce le selectați, nu aveți timp pentru a recupera, după cum deja se va alege un hard-disk cu o înțelegere a problemei și nu ca un boboc. Mult noroc, dragi cititori!

înregistrări similare