Ceea ce distinge o licență în cutie și-versiune OEM

OEM-versiuni


Diferența esențială dintre OEM-versiuni ale produselor și „caseta“ versiuni ale software-ului constă în faptul că OEM-versiuni ale produselor sunt livrate pre-instalat pe computer imediat înainte de achiziționarea acesteia.


Calculatoarele cu pre-instalat pe aceste OEM-versiuni ale produselor Microsoft concepute pentru clienții cu amănuntul, cât și pentru vânzare în organizație.
Cum de a planta, cumpara calculatoare cu pre-instalate OEM-versiuni - acesta este cel mai economic mod de a achiziționa software Microsoft pentru toate tipurile de clienți.
Versiunea OEM poate fi utilizată numai pe computerul pe care au fost instalate inițial. Produsul este atașat la placa de baza (de obicei). În același timp, versiunile „cutie“ pot fi transferate pe alte calculatoare fără restricții.
O altă diferență - din punct de vedere legal. EULA OEM-versiuni ale produsului de către utilizator este între utilizatorul final și constructor de sistem; Acord de licență „caseta“ este între utilizatorul final și furnizor de software. OEM - este întotdeauna o licență pentru OEM.


De ce licențele OEM nu sunt destinate pentru achiziționarea de către utilizatorul final separat de calculator?
Clientul pentru a primi o licență OEM (Original Equipment Manufacturer) și sigilat, prin urmare, își asumă toate condițiile „Licențe System Builder“.
În special, se presupune că colectorul (în acest caz, clientul) singur va trebui să instaleze software pe computere și le vinde pentru a sprijini în mod independent, aceste calculatoare.

Restricții OEM-licență

- OEM-versiune poate fi utilizat numai pe PC-ul pe care a fost instalat inițial. Aceasta este o limitare majoră care diferențiază OEM-versiuni ale versiunii achiziționate prin alte metode de licențiere.
- Dacă un client cumpără un computer nou, el trebuie să achiziționeze o nouă copie a OEM-componente pentru ea. Mutați la calculator OEM-licență de la PC-ul vechi nu poate, chiar și în cazul în care computerul vechi nu mai este utilizat.
- În cazul în care utilizatorul dorește să transfere sau să vândă calculatorul vechi este instalat cu un OEM-versiune a software-ului la un alt utilizator, computerul este trimis împreună cu toate licenței OEM.

licențe de afaceri