Când primul pește

Când primul pește

În această serie carte Ce este fiecare explică modul în care viața a început în oceane antice ca și locuitorii săi au suferit treptat înmiit schimba structura, aspectul și modul de a fi și modul în care, ca urmare a unei serie de specii de pești.Pentru copiii de vârstă școlară.

Carte: Pesti

Când primul pește?

Când primul pește?

Silurian au apărut deja primul pește adevărat. Aceste sau similare au fost rechini înotători raționalizată corp coajă acoperite, aripioare, o gură cu o falcă mobilă, care seamănă cu ciocul și căptușită cu dinți ascuțiți.De-a lungul a milioane de ani, în aceeași perioadă geologică a dezvoltat două clase largi de pește - cartilaj și oase (lungfish, crossopterygian și raze înotătoare). Prin cartilajului, adică, având un schelet cartilaginos, sunt rechini și calcani. In contrast, scheletul de pește osos este parțial sau în întregime compus din țesut osos. Prin os de pește sunt comerciale, aproape toate bine-familiare: hering, cambulă, cod și macrou, crap, stiuca si multe altele.

Total în lumea de astăzi, există 20 000 de specii de pești, și în care locuiesc nu numai de mare, dar, de asemenea, alte organisme de apă.

Când primul pește

. Aproximativ acum 450 milioane ani in Silurian, primele vertebrate - pești. Corpul unuia dintre cele mai vechi - cephalaspis - a fost acoperit cu solzi placată cu armuri, iar capul - armura os. Aparent, cephalaspis a fost un înotător rău.